Home » , » Alain Delon (actor,producator,regizor,scenarist) filme online

Alain Delon (actor,producator,regizor,scenarist) filme online

Nume:
Alain Delon                                                                            
Data naşterii:
8 Noiembrie 1935 (Scorpion)                                                                           
Locul naşterii:
Sceaux, Seine [now Hauts-de-Seine], Franta                                                   
O nominalizare Golden Globe.
Copilul rasfatat al cinema-ului francez a fost exmatriculat din mai multe scoli.Mama sa se numea EDITH si era farmacista,iar tatal cu radacini corsicane FABIEN,si avea un cinematograf la PARIS.Parintii divorteaza cand copilul are 4 ani, mama se recasatoreste cu un macelar,aceasta calificand tanarul in meseria de mezelar-carnatar.La 14 ani fura o barca impreuna cu niste prieteni si vrea sa fuga in AMERICA.Sunt prinsi.Brunet cu ochi albastri. Ani de-a randul simbolul frumusetii masculine din cercurile mondene. Cate femei nu au fost indragostite in ascuns de acest monstru sacru al cinematografiei franceze!Delon nu are studii de actor.                                             
Viata lui Delon nu a inceput insa deloc in cercurile suspuse ale Parisului. Dupa ce a participat deja la varsta de 17 ani activ in razboiul din Indochina se intoarce in 1956 inapoi in Franta. Lucreaza intr-o piata pariziana de zarzavaturi si ia lectii de actorie, dar surprins in flagrant delict si arestat in urma activitatilor criminale, a fost condamnat prin privare de libertate. Nu a avut activitati criminale.A facut arest pe perioada armatei de 5 ori, o data din cauza ca a furat un jeep pentru a se distra in oras si a ajuns cu el in apa. A fost inchis in puscarie,pentru ca atunci cand s-a intors din Indochina,a ascuns un pistol in bagaje. Abia la intoarcere lucreza ca hamal in celebrele LA HALLE in PARIS.In aceasta perioada i-a fost insa descoperit deosebitul talent actoricesc. In privinta descoperii lui sint 2 momente: cand a cunoscut-o pe nevasta regizorului YVES d'ALLEGRET, SIMONNE, femeia prezentindu-l sotului sau si DELON primind primul rol,si cunoasterea si cultivarea unei relatii de prietenie cu JEAN CLAUDE BRIALY, un actor debutant, care il invita la Cannes pentru a se face remarcat. Delon va pleca cu acesta la Cannes intr-un costum inchiriat. Acest episod este retinut ulterior intr-un film cu caracter biografic "Am fost candva hot".Acest film nu are nici o legatura cu viata marelui actor.
Jocul sau a impus mereu prin naturalete, dezinvoltura, sarm. Alaturi de Romy Schneider pe ecran ( "Cristina", "Martor a fost doar soarele", "PISCINE") si in viata intr-o logodna cu peripetii pana prin 1964, cand de altfel se casatoreste cu Nathalie Canovas, mariaj din care se naste Anthony Delon. In 1966 este anchetat legat de moartea garzii sale de corp, sarbul Marcovici, suspectat de trafic de heroina, dar achitat. Din 1969 pina in 1983 a facut cuplu cu MIREILLE DÁRC, separandu-se pentru ca actrita nu ii putea darui un copil datorita unei raceli severe la ovare. In 1989  s-a casatorit cu ROSALIE van BREMEN, o tanara bruneta din aristocratia olandeza, cu care face doi copii, Anuskca si ALAIN FABIEN. Se separa in 2006, sotia parasindu-l pentru ALAIN AFLOU, celebru optician si magnat francez.A trait 15 ani in ELVETIA,are cetatenia acestei tari.Si-a creat un adevarat imperiu in ELVETIA ,vanzind de la haine, ochelari, marca ALAIN DELON, pana la parfumuri ca ''SAMURAIUL''. Singurul lucrul ce nu ii reuseste este crearerea unei companii aeriene de linie; avand exemplu pilotului NICKY LAUDA. Delon are brevet de pilot. Isi da fiul in judecata pentru intentia de a crea o casa de filme porno si ii retrage dreptul de a folosi numele fara consultarea lui. A facut filmul ''ZORRO'' la rugamintea lui ANTHONY.
A facut cupluri celebre impreuna cu Burt Lancaster in "Ghepardul", Jean Gabin, Lino Ventura, AMEDEO NAZZARI in "Clanul Sicilienilor", alaturi de JEAN GABIN in "Doi Oameni in Oras"si''Melodie la subsol::, Lino Ventura in "Aventurierul", Jean-Paul Belmondo in "Borsalino". Pe langa interminabila lista a filmelor in care a aparut ca actor, se implica decisiv ca producator, scenarist, regizor si compozitor in alte nenumarate pelicule de-a lungul a peste cinci decenii, ultima aparitie bifand-o in "Asterix la jocurile olimpice" din 2007 in care joaca rolul lui Cezar.
  Pe 8 noiembrie 1935 se nastea la Sceaux, in districtul Hauts-de-Seine, Alain Delon, copilul lui Fabien Delon de origine corsicana , administratorul unui mic cinematograf de cartier si d'Édith, asistenta intr-o farmacie .
 In 1939, Alain Delon avea patru ani cand parintii lui au divortat . Astfel el a fost dat unei familii al carui cap de familie era gardian la o inchisoare, apoi este plasat intr-o pensiune catolica a lui Saint-Nicolas d'Issy-les-Moulineaux unde si-a petrecut toata copilaria . Era rebel si indisciplinat si a fugit de sase ori de la scoala . La paisprezece ani a jucat intr-un scurt metraj intitulat "Le rapt", realizat de un prieten al tatalui sau . Il juca pe un gangster mustacios care murea la sfarsit .Tot ceea ce va deveni Delon era deja acolo. La saptesprezece ani , devansand chemarea pentru satisfacerea serviciului militar , este inrolat si trimis la baza militara de la Saïgon, in Indochina Franceza , unde a participat la o campanie de razboi in Indochina
 La reintoarcerea sa in 1956, a trebuit sa faca mici afaceri pentru a supravietui. Il intalneste pe Jean-Claude Brialy, care-l invita la Festivalul de la Cannes, unde se face imediat remarcat datorita fizicului exceptional si sarmul sau iesit din comun. In 1957, cunoaste imediat succesul cu primul sau film,  "Quand la femme s'en mêle" in regia lui  Yves Allégret.
 In 1958, o intalneste pe Romy Schneider la turnarea filmului "Christine". Este un coup de foudre reciproc . El are 23 de ani , ea 20 , se logodesc pe 22 martie 1959 sub ochii presei facand senzatie in toata lumea . Sunt intruchiparea frumusetii, a tineretii si a succesului, devin perechea cea mai en vogue din show business si cea mai adulata de public.
 In 1960, Alain Delon devine star de cinéma sub bagheta regizorului René Clément in filmul "Plein soleil", adaptare a romanului Domnul Ripley de Patricia Highsmith, urmat in 1961 de "Rocco si fratii sai", de Luchino Visconti, film ce a luat premiul Special al Juriului la Festivalul Filmului de la Venetia. Apoi a jucat in "Les Amours célèbres", un film inspirat din benzile desenate ale lui Paul Gordeaux, regia apartinandu-i lui Michel Boisrond. In acelasi an, Alain Delon cumpara in Vieux Nice, restaurantul « La Camargue ».
 In 1962, joaca in "Eclipsa" a lui Michelangelo Antonioni. In acelasi an se naste Ari, copilul pe care-l are cu cantareata Nico, dar care nu a fost niciodata recunoscut din punct de vedere juridic. Ari va fi crescut de catre mama lui Alain Delon. In 1963, joaca in "Ghepardul" de Luchino Visconti, impreuna cu Burt Lancaster si Claudia Cardinale .
In 1964, in luna lui august, dupa ruptura de Romy Schneider (legatura lor a durat cinci ani), se casatoreste cu actrita Nathalie Canovas; cu ea va avea un fiu , Anthony, nascut pe 30 septembrie anul urmator la Hollywood.
 In 1967, Alain si Nathalie Delon joaca impreuna in "Le Samouraï" de Jean-Pierre Melville. Anul urmator se indragosteste de Mireille Darc, in timpul filmarilor la "Jeff". Divorteaza de Nathalie dupa patru ani de casatorie .
 In 1973, canta in duet "Paroles, paroles..." cu Dalida. In 1974, organizeaza in Franta campionatul mondial de box avand drept capete de afis pe Jean-Claude Bouttier / Carlos Monzón si apoi Carlos Monzón / José Napolès. Isi cumpara si cai de curse si va obtine titlul de Campion mondial la Trap cu calul Equileo.
 In 1978, creeaza o firma de produse de lux, la Geneva, careia ii imprumuta numele, " Alain Delon Diffusion SA " si unde poti gasi parfumuri (AD, Alain Delon pour Homme, Samouraï, Shogun...), sampanie, coniac, ceasuri de mana, ochelari, tigari, haine si accesorii care poarta inscriptionat numele sau .
 In 1981  realizeaza primul sau film, " Pour la peau d'un flic". In 1985, se stabileste in Elvetia la Chêne-Bougeries, in cantonul Genève. In 1987, o intalneste pe Rosalie Van Breemen, un manechin olandez, la filmarea videoclipului pentru melodia "Comme au cinéma". Alain Delon se desparte de Mireille Darc dupa cinsprezece ani de concubinaj si se casatoreste cu Rosalie. Impreuna au doi copii : Anouchka, nascuta in 1990, si Alain-Fabien, in 1994.
 In 1999, obtine dubla cetatenie franco - elvetiana. In 2001, fotograful Christian Aaron Boulogne, fiul manechinului, cantaretei si actritei germane Nico, publica o carte de amintiri, " L'amour n'oublie jamais" si afirma ca este fiul ascuns si nerecunoscut al lui Alain Delon. In acelasi an, Alain Delon il intruchipeaza cu succes pe comisarul de politie Fabio Montale din Marsilia, intr-un serial politist dupa opera lui Jean-Claude Izzo pentru TF1. Serialul va fi filmat in perioada 2003 si 2004, de asemeni joaca si rolul lui Frank Riva in seria cu acelasi nume pentru France 2.
 In 2003, Claudia Cardinale ii inmaneaza Steaua de Aur a festivalului Filmului de la Marrakech.In 2005, este numit Officier de la Légion d'honneur de catre Jacques Chirac pentru " contributia sa la arta cinematografiei".
Alain Delon traieste la Chêne-Bougeries, in cantonul Genève in Elvetia. In 1968, Stevan Markovic, care era garda de corp a lui Delon, este gasit mort intr-o pubela in fata casei lui Delon. Prieten a lui Delon, gangster–ul corsican François Marcantoni este acuzat de asasinat . Delon insusi este interogat de politie, chiar daca asasinatul a avut loc la Paris in timp ce actorul filma la Saint-Tropez. Fosta sa sotie , Nathalie , a fost de asemeni interogata asupra acestui subiect . Era inceputul afacerii Markovic.
Actor
2012    S Novym godom, mamy!     ... Alain Delon
2012    Final cut - Hölgyeim és uraim     ...
2011    L'occupation intime (TV)     ... Récitant / Narrator (voce)
2010    Un mari de trop (TV)     ... Maxime de Rougemont
2008    Astérix aux jeux olympiques - Asterix la jocurile olimpice     ... Jules Cesar (Julius Caesar)
2003    Lion, Le     ... John Bullit
2003    Clefs de bagnole, Les     ... Un comédien qui refuse de tourner avec Laurent (DVD bonus material)
2003    Frank Riva (Serial TV)     ... Frank Riva
2002    Visconti     ... Propriul rol
2002    Enfin pris?     ... Propriul rol
2001    Fabio Montale     ... Fabio Montale
2000    The Many Faces of Zorro (Video)     ... Archival footage
2000    Acteurs, Les     ... Alain Delon
1998    Une chance sur deux     ... Julien Vignal
1997    Jour et la nuit, Le     ... Alexandre
1995    Cent et une nuits de Simon Cinéma, Les     ... Alain Delon, en visite
1994    Ours en peluche, L'     ... Jean Rivière
1993    Un crime     ... Maître Charles Dunand
1992    Retour de Casanova, Le     ... Casanova
1990    Nouvelle vague     ... Lui: Roger Lennox, Richard Lennox
1990    Dancing Machine - Salonul de dans     ... Alan Wolf
1988    Cinéma     ... Julien Manda
1988    Ne réveillez pas un flic qui dort - Nu treziti un politist care doarme     ... Eugéne Grindel
1986    Le passage     ... Jean Diaz
1985    Parole de flic     ... Daniel Pratt
1984    Un amour de Swann     ... Baron de Charlus
1984    Notre histoire     ... Robert Avranche
1983    Le battant     ... Jacques Darnay
1982    Le choc     ... Martin Terrier / Christian
1981    Tegeran-43     ... Inspector Georges Roche
1981    Pour la peau d'un flic - Afacerea Pigot     ... Choucas
1980    Il était une fois: Le gala de l'union des artistes (TV)     ... En personne / Propriul rol (+ numéro de trapèze) (1959) / Propriul rol
1980    Trois hommes à abattre - Trei oameni periculosi     ... Michel Gerfaut
1979    The Concorde ... Airport '79 - Aeroport ’79: Concorde     ... Capt. Paul Metrand
1979    Le toubib     ... Jean-Marie Desprée
1978    Attention, les enfants regardent     ... L'homme
1977    Le gang     ... Robert, dit 'le dingue'
1977    Homme pressé, L'     ... Pierre Niox
1977    Armaguedon     ... Dr. Michel Ambrose
1977    Mort d'un pourri - Alibi pentru un prieten     ... Xavier 'Xav' Maréchal
1976    Mr. Klein     ... Mr. Klein
1976    Comme un boomerang     ... Jacques Batkin
1975    Zorro     ... Don Diego, the false Miguel de la Serna
1975    Le gitan     ... Hugo Sennart, Le Gitan
1975    Flic Story - Povestea unui politist     ... Roger Borniche
1975    Un sorriso, uno schiaffo, un bacio in bocca - Un surâs, o palmă, un sărut     ...
1974    La race des 'seigneurs'     ... Julien Dandieu
1974    Seins de glace, Les     ... Marc Rilson
1974    Borsalino and Co. - Impotriva mafiei     ... Roch Siffredi
1973    Deux hommes dans la ville - Doi oameni in oras     ... Gino Strabliggi
1973    Scorpio     ... Jean Laurier, a.k.a. Scorpio
1973    Tony Arzenta     ... Tony Arzenta
1973    Traitement de choc     ... Devilers
1973    Les granges brulées     ... Le juge Pierre Larcher
1972    La prima notte di quiete - Prima noapte de odihnă     ... Daniele Dominici
1972    Un flic - Poliţistul     ... Commissaire Edouard Coleman
1972    The Assassination of Trotsky - Asasinarea lui Trotki     ... Frank Jackson
1971    La veuve Couderc     ... Jean Lavigne
1971    Soleil rouge     ... Gauche, a.k.a. Gotch Kink
1971    Doucement les basses     ... Simon Médieu
1971    Il était une fois un flic     ... L'homme qui cherche Rodriguez
1971    Fantasia chez les ploucs     ... Un caïd
1970    Le cercle rouge     ... Corey
1970    Madly     ... Julien Dandieu
1970    Borsalino     ... Roch Siffredi
1969    La piscine     ... Jean-Paul
1969    Clan des Siciliens, Le     ... Roger Sartet
1969    Jeff     ... Laurent
1968    Adieu l'ami - La revedere, prietene     ... Dino Barran
1968    Histoires extraordinaires - Povesti extraordinare     ... William Wilson (segment "William Wilson")
1968    The Girl on a Motorcycle     ... Daniel
1968    Ho!     ... L'homme à l'aéroport
1967    Le samouraï - Samuraiul     ... Jef Costello
1967    Les aventuriers - Aventurierii     ... Manu
1967    Diaboliquement vôtre     ... Pierre Lagrange a.k.a. Georges Campo
1966    Paris brûle-t-il? - Arde Parisul     ... Jacques Chaban-Delmas
1966    Texas Across the River - Texas dincolo de rau     ... Don Andrea Baldazar aka Baldy
1966    Lost Command     ... Capt. Phillipe Esclavier
1965    Once a Thief - A fost candva hot     ... Eddie Pedak
1965    The 37th Annual Academy Awards     ... Propriul rol - Presenter: Special Visual Effects
1964    The Yellow Rolls-Royce - Rolls Royce-ul galben     ... Stefano
1964    Insoumis, L'     ... Thomas
1964    Félins, Les     ... Marc
1964    La tulipe noire - Laleaua neagra     ... Julien de Saint Preux / Guillaume de Saint Preux
1963    Mélodie en sous-sol     ... Francis Verlot
1963    Il gattopardo - Ghepardul     ... Tancredi Falconeri
1963    Amour à la mer, L'     ... L'acteur du film
1963    Carambolages     ... Lambert
1962    Le diable et les dix commandements - Dracul şi cele 10 porunci     ... Pierre Messager - the son (segment "Tes père et mère honoreras")
1962    L'eclisse - Eclipsa     ... Piero
1962    Chien, Le     ...
1961    Amours célèbres     ... Prince Albert
1961    Che gioia vivere     ... Ulysse Cecconato
1960    Plein soleil - În plin soare     ... Tom Ripley / Philippe Greenleaf
1960    Rocco e i suoi fratelli - Rocco si fratii sai     ... Rocco Parondi
1959    Faibles femmes     ... Julien Fenal
1959    Le chemin des écoliers     ... Antoine Michaud
1958    Sois belle et tais-toi     ... Loulou
1958    Christine     ... Franz Lobheiner
1957    Quand la femme s'en mêle     ... Jo
Regizor
1983    Le battant  
1982    Le choc  
1981    Pour la peau d'un flic - Afacerea Pigot  
Producător
2003    Frank Riva (Serial TV)  
1993    Un crime  
1992    Retour de Casanova, Le  
1990    Dancing Machine - Salonul de dans  
1988    Ne réveillez pas un flic qui dort - Nu treziti un politist care doarme  
1986    Le passage  
1985    Parole de flic  
1983    Jeune marié, Le  
1983    Le battant  
1980    Trois hommes à abattre - Trei oameni periculosi  
1979    Le toubib  
1978    Power Play  
1977    Homme pressé, L'  
1977    Mort d'un pourri - Alibi pentru un prieten  
1976    Mr. Klein  
1975    Un sorriso, uno schiaffo, un bacio in bocca - Un surâs, o palmă, un sărut  
1975    Le gitan  
1975    Flic Story - Povestea unui politist  
1974    Borsalino and Co. - Impotriva mafiei  
1974    Seins de glace, Les  
1973    Deux hommes dans la ville - Doi oameni in oras  
1970    Madly  
1970    Borsalino  
1964    Insoumis, L'  
Scenarist
1993    Un crime  
1990    Dancing Machine - Salonul de dans  
1988    Ne réveillez pas un flic qui dort - Nu treziti un politist care doarme  
1986    Le passage  
1985    Parole de flic  
1983    Le battant  
1982    Le choc  
1981    Pour la peau d'un flic - Afacerea Pigot  
1980    Trois hommes à abattre - Trei oameni periculosi  
1976    Comme un boomerang  
Propriul rol
2011    Belmondo, itinéraire... (TV)     ... Propriul rol
2010    L'ultimo gattopardo: Ritratto di Goffredo Lombardo     ... Propriul rol
2009    Sidaction 2009 (TV)     ... Propriul rol
2008    Annie Girardot, ainsi va la vie (TV)     ... Propriul rol
2008    Sous le nom de Melville (TV)     ... Propriul rol
2006    Gabin intime, aristocrate et paysan (Video)     ... Propriul rol
2005    Jacques Deray: Le cinéma... ma vie (TV)     ... Propriul rol
2002    Louis Malle - Un cinéaste français (TV)     ... Propriul rol
2001    2001 World Awards (TV)     ... Propriul rol
1999    Luchino Visconti     ... Propriul rol
1998    Sharon Stone - Una mujer de 100 caras (TV)     ... Propriul rol
1997    Cannes... les 400 coups (TV)     ... Propriul rol
1996    Belmondo, le magnifique (TV)     ... Propriul rol
1981    Reporters     ... Propriul rol
1976    Die 1000 Tode des Yvan Chiffre (TV)     ... Propriul rol
1968    Sammy Davis Jr. in Europa (TV)     ... Propriul rol
1964    Filmmaking on the Riviera     ... Propriul rol

  Descrierea si filmografia actorului,regizorului,producatorului,scenaristului Alain Delon va este oferita in exclusivitate de site-ul online de filme hd subtitrate www.movies-nr1.blogspot.ro, doar pe site-ul nostru pe langa vizionarea filmelor online HD subtitrate puteti sa va documentati despre actorii dumneavoastra preferati, in ce filme au jucat, descrierile din filmele online HD in care au jucat, filmografiile lor si multe alte detalii interesante despre ei si filmele online HD subtitrate.
Share this article :

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu pentru acest film.